fbpx

Ardeii iuti!

Blog

Ardeii iuti!

Unul dintre cele mai populare condimente este ardeiul iute,el se găseşte sub toate formele şi culorile.Se găseşte sub forma crudă,murat sau pudră si poate avea culoarea galbena ,roşie,verde,mov …etc.Putem aproxima iuţimea ardeiului în funcţie de mărimea acestuia,ardeiul mai mic va fi mai iute decât cel mare.

Ardeiul iute este foarte bun pentru organism deoarece are efect benefic asupra circulaţiei sângelui cât şi asupra digestiei,cu cât mâncăm mai iute cu atât organismul este mai stimulat să digere.

Datorită substanţei care o conţine,copsaicină,putem slăbii foarte uşor.Copsaicina este denumită şi substanţa care “arde grăsimile”.pentru a slăbii este necesar să consumăm mai multe calorii decât asimilăm prin mâncare.Pentru a arde mai multe calorii este bine să-i oferim organismului alimente prin care stimulăm arderea.Astfel de alimente sunt:ardeiul iute,lămâia…etc.

Ardeiul mai conţine şi alte substanţe benefice organismului:capsorubina, luteina, caroten,zinc şi  vitamina C si A.

Datorită extractului de Capsicum,ardeiul are şi alte beneficii pentru organism:

-scade tensiunea arterială;

-dispare surplusul de colesterol;

-menţine sănătatea pielii;

-stabilizează nivelul zahărului din sânge;

-are proprietăţi antiinflamatorii;

-reducerea simptomelor astmului,osteoartritei si artritei reumatoide;

-previne cancerul de colon;

-bolile de inimă.

În cazul în care este asociat cu sucul de cartofi acesta are efecte afrodisiace.

Combate apariţia ulcerului deoarece stimulează mucoasa stomacului să producă lichide de protecţie prin care împiedică apariţia ulcerului.Cu cât vom consuma mai mult ardei iute cu atât riscul de a face ulcer este mai mic.