fbpx

Avantajele cărnii la grătar!

Blog

Avantajele cărnii la grătar!

Legumele și carnea care este gătită la grătar sunt mult mai sănătoase decât cele prăjite în ulei și au o valoare nutritivă mai ridicată.

Avantajul cărnii de a fi preparată pe grătar este că toată grăsimea de pe aceasta se scurge la temperatura ridicată a carbunilor. De asemenea are și mai puține calorii decât pregătită în alte moduri și tocmai de asta este indicată carnea la grătar în foarte multe diete.

Chiar daca este supusă unei temparaturi ridicate, carnea iși va păstra toate proprietățile intacte. Un avantaj imens este că, carnea conține riboflavină și tiamină și gătită la grătar nu se pierd proprietățile acestor substanțe care sunt esențiale pentru menținerea corpului sănătos.

Există și efecte negative în ceea ce privește gătirea cărnii la grătar.

Alimentele care sunt bogate în proteine supuse unor călduri mari, produc 2 substanțe datorită cărora apare cancerul. Aceste substanțe se produc deoarece grăsimea picură pe jarul fierbinte astfel evaporându-se se depun pe partea externă a grătarului. Însa acest lucru poate fi evitat prin marinarea cârnii. Cel mai eficient produs pentru marinarea cărnii este berea neagră deoarece împiedică oxidarea cărnii. Alte produse utile sunt oțetul, vinul, bauturile alcoolice si orice condimente bogate in antioxidanți.