fbpx

Beneficiile masajului!

Blog

Beneficiile masajului!

Masajul provine din limba arabă, “massa” care înseamnă a simți, a atinge sau a manipula. Masajul se face cu scopul de a relaxa anumite grupe de mușchi și țesuturi. El se poate face cu: mâna, degetele, antebrațul, coate, frunte și picioare. În lume există peste 80 de feluri de masaj dintre care:

  • masajul tailandez
  • masajul profund
  • masajul de întindere
  • masajul sport

Masajul nu este recomandat atunci când avem următoarele afecțiuni:

– răni deschise, arsuri sau fracturi

– osteoporoză

-tulburări de coagulare

În unele cazuri masajul nu doar că nu este recomandat ci este exclus deoarece el poate provoca leziuni ale nervilor, iritarea pielii la ungerea cu creme de masaj și hemoragie internă.

Kinetoterapia și Reflexoterapia sunt 2 tipuri de masaj des întâlnite și care sunt utilizate pentru recuperarea pacienților atât pentru vindecarea cât și pentru relaxarea corpului.

Kinetoterapia mai poartă denumirea și de chineziterapie și înseamnă terapie prin mișcare și este o parte a medicinii fizice.

Reflexoterapia este asemănătoare cu acupunctura, diferența între cele doua este că la acupunctură

Se bagă acele in centri nervosi pe când în cazul reflexoterapiei se folosesc degetele pentru apăsarea unor puncte care sunt conectate la diferiți nervi din corp. Prin reflezoterapie se îmbunătătește circulația sanguina. Prin mai multe ședințe de reflexoterapie se elimină durerile și se vindecă afectiunea cauzatoare de durere.

Masajul se face prin diferite tehnici, în funcție de scopul acestuia:

– prin frământare

– prin petrisaj

– prin presiuni

– prin vibrații