fbpx

Castravetele

Blog

Castravetele

Castravetele este unul din cele mai populate legume din țara și chiar din lume. Castravetele are în compoziția sa multe sustanțe nutritive și este foarte benefic pentru sănătatea ta.

Acesta este folosit și la curele de slăbire deoarece are foarte puține calorii și are foarte multe minerale și vitamine. Pentru ca,corpul nostru să asimileze toate proprietățile acestuia este indicat să îl mâncăm crud, murat sau sub forma de suc.

Important este ca Înainte de a-i consuma trebuie să-i spălăm sub jetul de apă timp de 1 minut pentru a elimina toate substanțele chimice cu care aceștia au fost stropiți. Majoritatea oamenilor curăță castravetele însă medicul ne recomandă să mâncăm castraveții cu tot cu coajă deoarece aceștia conțin în coajă anumite sbstanțe nutritive și vitamine care nu le găsim și în miezul acestuia.

Castraveții sunt o sursă bogată de vitamina A, vitamina B, viaamina C și vitamina A. Pe lângă acestea mai conțin și acid folic, enzime care ajută la digestie, acid cafeic… etc. Castravetele se aseamănă cu pepenele roșu din punct de vedere compozitional deoarece 90% din greutatea lui repreintă apă, el fiind un bun aliment pentru hidratare și detoxifiere.

Beneficiile castraveților:

– datorită faptului că 90% este apă el reprezintă un bun detoxifiant pentru organism

– deoarece au în alcătuirea lor alcalină, ei ameliorează ulcerul gastric

– continutul ridicat de vitamina A și siliciu ajută la regenerarea părului

– fiind un bun antioxidant, reduce șansele apariției cancerului

– se pot prepara diferite măști pentru hidratarea tenului iar în urma acestora veți avea o piele netedă și catifelată.

– castraveții murați scad pofta de mâncare

–   ajută la digestie

– deoarece conțin mult potasiu, combate febra musculară