fbpx

Dieta cu orez!

Blog

Dieta cu orez!

 

Orezul crește în zonele cu climat tropical mai exact in Asia, sudul Chinei și Coreea de Sud. Există diferite tipuri de orez: orez alb cu bob scurt, cu bob lung, orez brun, orez negru glutinos…etc.

O dietă foarte cunoscută este și dieta cu orez. Această dietă a fost descoperită de un nutritionist german la inceputul secolului 20 și tocmai din acest motiv mai poartă numele de Dieta Kempner. Nutriționistul neamț este de părere că sarea pe lângă că reține apa în organism, crește pofta de mâncare și astfel ajungem să mâncăm până ne îngrăsăm. Atunci când ne dorim să scăpăm de kilogramele in plus  este indicat să scoatem sarea din alimentația noastră. Pentru că orezul nu conține sare este modul perfect de a slăbi prin dieta cu orez. Această dietă cuprinde 2 etape.

Prima etapă se desfășoară pe termen de o săptămână și se mănâncă doar orez  și fructe ca și gustare.

Se fierbe orezul fără sare și se imparte in porții egale pe care le consumăm pe durata unei zile și la ore fixe. Și dacă vă este foame între mese puteți mânca câteva felii de măr, grefuit sau gutui.

Dupa care urmează a doua etapă care este puțin mai lejeră decât prima. În a doua etapă puteți să mai mâncați și carne de pește, legume sau fasole însă toate aceste alimente să nu fie gătite în ulei,cel mai bine ar fi să fie gătite la abur.Toate aceste alimente trebuiesc incluse în fiecare zi câte una și nu toate in aceeași zi.

Această dietă o să vă ajute să slăbiți între 3 kg și 5 kg pe o durată de 2 săptămâni. Datorită lipsei altor substanțe nutritive decât cele care sunt conținute de orez este posibil să vă simțiți slăbiți și atunci luați vitamine pe cale orală. În cazul în care ați reusit să slăbiți și vă simțiți bn atunci puteți relua regimul începând cu etapa 1 și terminând cu etapa 2. Însă nu este sănătos să țineți această dietă mai mult de o lună pentru a nu apărea efectul de boomerang,adică atunci când slăbiți și după câteva săptămâni sau luni acumulați înapoi kilogramele, ba chiar vă îngrășați mai mult.