fbpx

Încălzirea este obligatorie înainte de a alerga sau a face orice alt sport!

Blog

Încălzirea este obligatorie înainte de a alerga sau a face orice alt sport!

Încălzirea inaintea antrenamentului ar trebui să dureze în jur de 15-20 minute. Se pot face diferite exerciții ușoare, fără a depune efort prea mare. Ea are rolul de a face trecerea de la stadiul de repaus la un stadiu de efort. Dacă nu facem încălzirea este posibil să pățim diferite accidente în timpul alergatului sau antrenamentului.

Încălzirea este necesara pentru că aceasta crește ritmul cardiac și încălzește toate grupele musculare. Putem face încălzirea prin alergare ușoară cu pași mari sau mărunți, prin fandări, prin  genoflexiuni ,masând anumite zone ale corpului… etc.Esența este să punem în mișcare fiecare grupă musculară

Beneficiile de a realiza încălzirea înainte de a face sport:

– crește elasticitatea corpului deoarece atunci când incepem să ne mișcăm ușor se mărește și temperatura corpului.

–  micșorează șansele de a avea probleme la nivelul tendoanelor

– atunci când facem mișcare corpul produce mai mulți hormoni care sunt responsabili cu energia corporală

– impulsurile nervoase sunt accelerate și astfel se oxigenează mușchii

Modele de exercitii pentru încălzire:

                – timp de 3 minute aleargă ușor pe loc după care până la 5 minute crești viteza astfel încât înainte de 5 minute să ai o viteza mare, după aceea este indicat să faceți 15 sărituri pe loc, începând  ușor și apoi sărind cât mai sus.

– ridică-ți piciorul stâng, pe urma cel drept fără să-l îndoi

-ridicăti genunchii la piept

-stând în picioare ridicăți mâna, după care o învârtiți în jurul corpului pe orizontală, când ați terminat cu o mână începeți să faceți același exercitiu și cu cealaltă

Multe alte exercitii le puteti creea chiar si Dvs însă ceea ce este important este să nu faceți efort. Efortul trebuie să vină treptat, tocmai din acest motiv se face încălzirea.

Atunci când facem sport este bine să purtăm șosete, uneori sunt de preferat cei sintetici deoarece sunt mai comozi și mai subțiri. Pantalonii scurți cei mai potriviți sunt cei decupați puțin pe margine și să fie lejeri pentru a nu ne incomoda în timpul antrenamentului. Tricoul cel mai des folosit este de bumbac deoarece acesta nu creează alergii pe piele. Maioul este un accesoriu vestimentar extraordinar de important atunci când facem sport și el are rolul de a absorbii transpirația. În cazul in care bate soarele, vă puteți pune o sapcă de soare sau dacă doriți să slăbiți mai mult puteti lua pe Dvs o bluză de trening pentru a vă încălzii mai tare și a transpira mai mult.