fbpx

Lăptișorul de matcă!

Blog

Lăptișorul de matcă!

Lăptișorul de matcă este o substanță lichidă care este produsă de albine între zilele 5 si 15 din viața lor.Primele 3 zile fiecare albină este hrănită cu această substanța.Lăptișorul de matcă ajută ca albina să se dezvolte într-un mod armonios și să capete forță.

El a fost descperit de către chinezi și ocupă un loc foarte important în practica medicinală chinezească.În zilele noastre este folosit în toata lumea ca remediu pentru diferite afecțiuni ca: artrita, arteroscleroza, fracture osoasă, varice, boli de ficat, ulcer gastric, depresie, oboseală, boli de rinichi… etc

Lăptisorul este foarte bogat în vitamina B și de aceea ajută la procesarea: carbohidraților, proteinelor cât și a lipidelor. Crește nivelul rezistenței deoarece îmbunătătește consumul de oxigen. Acesta împreună cu propolisul este folosit pentru diferite boli virale mai grave ca herpesul și zosterul, elimină efectele negative ale chimioterapiei.

Lăptișorul de matcă este un antioxidant puternic astfel încât întârzie îmbătrânirea pielii și joacă un rol  important asupra glandelor suprarenale.

Într-un studiu efectuat în Japonia pe șoareci s-a demonstrat că, consumul de lăptișor de matcă reduce oboseala și oferă organismului multă energie. Un alt studiu care s-a realizat în Rusia a arătat ca lăptișorul de matcă are un efect de tratate al varicelor și al infecțiilor virale. În Iugoslavia s-a observat că pe timpul unei epidemii de gripă severă consumatorii de laptișor de matcă nu au fost contagiați cu această gripă.

Cu alte cuvinte lăptișorul de matcă  este numit si “elixirul vieții”.