Mărul și beneficiile acestuia!

Blog

i

Mărul și beneficiile acestuia!

Mărul este un copac cu trunciul mic, cu o coroană largă și bine dezvoltată. Există diferite soiuri de mere astfel că fructul acestuia numit măr va fi de diferite dimensiuni și culori.

Conform unor studii merele sunt cele mai consumate fructe din lume. Cei mai mari producători de mere sunt chinezii după care urmează americanii, turcii, polonezii și italienii.

Ele se găsesc sub diferite culori: galben, verde, rosu. Un proverb spune că “un măr pe zi ține doctorul departe”. Este indicat să nu curățați coaja deoarece se găsesc foarte multe vitamine în coaja acestuia.

                Mărul conține următorele substanțe:

– pectina care ajută la scăderea colesterolului rău din organism;

– flavonoizi care au un rol foarte important în împiedicarea oxidării colesterolului.

                Beneficiile pe care mărul le aduce sănătății:

– nivelul glicemiei este reținut la parametri normali;

– reduce nivelul colesterolului datorită fibrelor pe care merele îl conțin;

– previne atacul cerebral și infarctul;

– presiunea arterială este normalizată datorită potasiului  pe care îl conțin merele;

– protejează creierul de boli precum Alzheimer si Parkinson;

– are efect antiacterian la nivelul danturii;

– datorită caloriilor puține pe care le are, 70-100calorii pe măr, ne ajută sa slăbim;

– datorită vitaminei A și C, mărul ne vitaminizează organismul;

– previne constipația și hemoroizii;

– previn osteoporoza.

Mărul se poate consuma în forma sa crudă și proaspătă precum și sub forma de suc,marmeladă,compot… etc.