fbpx

Mersul pe bicicletă

Blog

Mersul pe bicicletă

 

În week-enduri, în concedii, în timpul nostru liber suntem tentați să facem diferite activități prin natură. Unele persoane preferă plimbarea prin păduri, altele ieșirea prin parc însă activitatea pe care tot mai multă lume o face este mersul pe bicicletă.

Oamenii mergând pe bicicletă se relaxeaza și de multe ori aceștia îmbină plăcutul cu utilul. Un bun exmplu este mersul pe bicicletă la lucru, pe lângă faptul că nu poluăm aerul cu autoturismul și “driblăm” aglomerația de dimineață, este foarte sănătos să faci sport.

Beneficiile pe care le are mersul pe bicicletă:

Unul din aceste beneficii este că mersul pe  bicicleta “topește” caloriile. Atunci când pedalam într-un ritm alert ardem mai multe calorii decât atunci când mergem mai lent.Când mergem pe bicicletă parcă ne încărcăm de energie, încercați dimineața să vă plimbați cu bicicleta timp de o jumatate de ora, efectiv o să simțiți pe parcursul intregii zile că aveți o energie debordantă.

Un alt beneficiul al ciclismului este acela că este un exercițiu relaxant prin care:

– evităm bolile cardiace,

– întărește sistemul imunitar

– elimină colesterolul rău

– micțorează șansele de apariție a cancerului de colon

Faptul că este un sport prin care depui efort, iți tonifiaza considerabil musculatura corpului mai ales cea a membrelor inferioare și din moment ce facem mișcare pedalând ne scapă de stres și astfel suntem mai relaxați pe durata întregii zile.