fbpx

Nuca de cocos

Blog

Nuca de cocos

 

Cocosul este un palmier al carui fruct se numește nucă de cocos. Pe lângă faptul că este un supliment nutritiv este considerat și un medicament.

Din punct de vedere compozițional nu este o nucă ci este mai exact o sămânță astfel fiind considerată cea mai mare din lume alături de prune și cirese.

Nuca de cocos conține pulpă albă,ulei,lapte și apă de cocos. Locuitorii multor insule au consumat timp de foarte mult timp doar nucă de cocos pentru a putea supraviețui. Ea a avut atât un scop nutritiv cât și unul medicamentos. Deoarece consumând această nucă există foarte multe beneficii pentru organism:

– de a vitaminiza deoarece conține vitamina B, zinc, fosfor si fier

– conține acid lauric care protejează organismul de infecții

– întărește sistemul imunitar

– efecte antivirale si antibacteriene

– efecte antimicrobiene

– stimularea metabolismului

– pierderea kilogramelor

– distrug ciuperci și viruși care sunt cauzatori de gripa, hepaptita C, herpes, pojar și SIDA

– scade colesterolul rău

-ajută organismul să absoarbă minerale și vitamine din alte alimente

-previne și tratează diabetul

-este bună pentru tiroida

-este benefică pentru rinichi

Laptele de cocos îl puteți cumpăra din magazine  sau îl puteți extrage Dvs acasa. Atunci când cumpărați nuca de cocos în forma sa brută, ea trebuie să fie destul de grea pentru dimensiunea ei și în momentul în care o agitați să vă dea impresia ca are foartă multă apă în ea.

Nuca se poate ține timp de 2 luni de zile în frigider fără a se deteriora, dar in momentul în care o spargeți puteți păstra doar cateva zile miezul alb fără a se strica, nuca data prin blender se poate și congela fără ca aceasta să-si piardă proprietățile.