fbpx

Păpădia

Blog

Păpădia

Primăvara începe sezonul agriculturii. În acest anotimp apare iarba și florile iar gospodarii încep să-și cultive plantele. În mijlocul ierbii apar diferite flori, una dintre aceste flori este păpădia care are culoarea galbenă. Păpădiile apar peste tot, atât în iarbă cât și între plantele cultivate de noi, în orice colț al naturii. Uneori ne bucurăm de apariția lor pentru că sunt frumoase și plăcut mirositoare însă alteori ne întristăm deoarece apar și unde nu trebuie.

Este indicat să dăm găinilor să mănânce păpădii deoarece acestea vor avea ouăle galbene și vom putea face tăiței ca și cei ai bunicii. Multă lume își cumpără ouă din mediul rural deoarece sunt mult mai sănătoase și mai galbene pentru că oamenii de la țara aruncă găinilor o mână de iarbă care conține păpădii și alte flori de câmp.

În sezonul în care culegem salată verde este bine să rupem și frunzele păpădiei, chiar dacă acestea sunt mai acrisoare dar dacă le așezonăm cu puțina sare și oțet balsamic o să fie foarte gustoase și sunt foarte sănătoase deoarece conțin mult potasiu la fel ca și cartoful. Din cele mai vechi timpuri știm că potasiul reglează presiunea arterială.

Cei care au hepatită și consumă păpădie își regenerează celulele afectate ale ficatului. Frunza este un bun diuretic la fel ca și orice altă frunză si ajută la digerarea mai rapidă a grăsimilor de la nivelul stomacului.

S-au facut studii care dovedesc faptul că întreaga plantă: floarea galbenă, tulpina, frunzele și rădăcina sunt considerate un medicament pentru afecțiuni ale vezicii biliare și ale ficatului. Ceaiul făcut din frunzele păpădiei are un efect de calmare, de reducere al stresului și ceaiul făcut din rădăcina de păpădie distruge  celulele care au fost afectate de-a lungul timpului de leucemie. Păpădia mai are un rol foarte important în detoxifiere și elimină prietrele de la rinichi.