fbpx

Roşia

Blog

Roşia

Roșia se mai numește și pătlăgică roșie sau tomată și a apărut în America de Nord însă s-a răspândit peste tot în lume. Ea este o plantă cățărătoare cu tulpina ierboasă, care crește pe garduri sau bețe și poate ajunge până la 3 m. Pentru o bună dezvoltare, aceasta trebuie să crească într-un climat temperat.

Atunci când cumpărăm roșiile trebuie să avem grijă ce alegem. Pentru a ne bucura de toate proprietățile ei miraculoase roșia trebuie să aibă o culoare cât mai intensă și să fie de grădină. Organismul iși ia mai ușor din proprietățile roșiilor daca peste acestea punem ulei presat la rece indiferent dacă este de măsline sau de floarea soarelui iar salata odata pregătită trebuie consumată imediat pentru ca roșiile să nu-și piardă calitățile. Roșia se poate consuma atât în stare crudă cât și ca pastă de bulion(fierbere).

Consumul de roșii aduce doar beneficii organismului, putem spune că este o sursă de sănătate. Nutriționiștii și medicii ne recomandă să consumăm zilnic o porție de 150-200 de grame de roșii pentru ca organismul nostru să beneficieze pe deplin de proprietățile acesteia.

Există o serie întreaga de beneficii dacă consumăm roșii:

– previne cancerul deoarece roșiile conțin o substanța numită licopen (datorită căreia roșia are culoarea sa intensă și superbă), aceasta substanță reduce riscul de apariție a celulelor canceroase în special la nivelul sânului, a stomacului, a prostatei… etc;

– scade nivelul colesterolului rău deoarece ele conțin vitamina B care are un efect benefic în  scăderea tensiunii arteriale;

– scade probabilitatea de a suferii de afecțiuni ale inimii datorită licopenului pe care îl are roșia în compoziție;

– antiseptic;

– curăță sângele;

– elimină toxinele din organism;

– ajută la îmbunătățirea vederii datorită faptului că, conține vitamina A;