fbpx

Semințele sunt considerate o mână cerească asupra organismului uman

Blog

Semințele sunt considerate o mână cerească asupra organismului uman

Multă lume știe că cea mai bogată sursă de proteine o conține carnea și pentru a ne extrage necesarul zilnic de proteine consumăm acest produs. Însa cei care se vor bucura după acest articol sunt vegetarienii deoarece vă vom arăta că in lumea asta există multe produse care au efecte miraculoase și care conțin substanțele necesare organismului nostru. Un astfel de produs sunt și semințele .

Există diferite feluri de semințe: de la semințele de floarea soarelui, de pepene care sunt cunoscute de absolut oricine până la semințele de in, de cânepă.

În acest articol vă vom prezenta doar câteva semințe și beneficile comsumării lor:

Un rol important îl au semințele de migdale care sunt recomandate celor care au diabet deoarece ele nu conțin carbohidrați. Sunt foarte bogate în vitamina A și E, calciu, fosfor și magneziu. Sâmburii de migdale combinați cu miere ne scapă de astmul bronsic, de anemie și de insomnie.

Semințele de floarea soarelui are cam aceleași proprietăți cu semințele de migdale însă ne scapă de paraziții intestinali.

Arahidele sau alunele de pământ au proprietăți la fel cu cele mai de sus însă acestea mai au în compoziția lor o substanță numită resveratrol, care este foarte eficientă în cazul persoanelor care s-au recuperat după ce s-au vindecat de cancer. Trebuie să avem grija la consumul de arahide deoarece persoanele sensibile s-ar putea să facă alergii de la ele.

Nucile ,alunele simple și semințele de dovleac intră în aceeași clasă de semințe:

Nucile conțin mult fosfor, potasiu, uleiuri, magneziu, vitamine. Are foarte multe proprietăți nutritive și mai ales amestecat cu miere ne scapă de oboseală.

Alunele simple se aseamănă cu nucile însă sunt eficiente atunci când avem diaree, anemii și litiaze urinare

Sâmburii de dovleac sunt bogați în magneziu, au multe uleiuri și din acest motiv conferă o senzație de satietate.Însa daca le consumăm în exces ne vom îngrășa.