fbpx

Despre Ems!

Despre Ems!

Despre Ems!

Ce este electrostimularea (EMS)?

Electrostimularea este procedeul prin care electrozii fixaţi pe muşchii corpului dau acestora din urmă impulsuri electrice de diferite intensităţi prin care îi face să lucreze. Pentru a putea lucra, ei consumă grăsimea din jurul muşchilor ca şi sursă de energie.Pentru a slăbi electrostimularea este indicată în zonele care deşi supuse exerciţilor fizice întârzie sa apară rezultatul. Astfel de zone sunt: abdomen, şolduri, talie, coapse si fese.

Şedinţa de Body Vibe se face cu un aparat special si durează nici mai mult şi nici mai puţin de 20 de minute. Pentru fiecare persoană în parte se va realiza un program individualizat în funcţie de obiectivele acestuia. În timpul antrenamentului se vor face exerciţii de mişcare pentru a ajuta muşchii să se contracte mai intens.

Un antrenament de 20 de minute este echivalent cu aproximativ 6-10 ore de sală clasica. Tocmai de asta rezultatele apar într-un timp foarte scurt, de multe ori se observă rezultate chiar după prima sedinţă in cazul persoanelor cu o greutate mare, ele putând pierde intre 2-4 centimetri. În urma antrenamentelor grăsimea dispare iar muşchii devin tot mai fermi. Pe lângă efectele acestea antrenamentul prin electrostimulare ajută la circulaţia sângelui şi concentraţia de oxigen din zona respectiva, creşte metabolismul şi elimină celulita.

În timpul antrenamentului apare o senzaţie foarte plăcută, datorită stimulenţilor electrici, o senzaţie de relaxare asemănătoare cu cea a unui masaj. În timpul antrenamentului muşchii sunt lucraţi la diferite intensităţi in funcţie de obiectivele fiecăruia, iar primele rezultate care se pot vedea apar cel târziu după a patra sedinţă. După 3 luni de antrenament, aproximativ 12-14 sedinţe, se poate vorbi despre o slăbire consistentă. Dupa 6 luni de antrenament se pot vedea efecte comparative cu o liposucţie.

Beneficiile Ems-ului sunt următoarele:

– circulaţia sângelui se îmbunătăteşte

– pielea işi recapătă elascitatea,aspectul sănătos şi fin

– elimină celulita

– redă fermitatea muşchilor

– stratul adipos se micsorează consistent

– ajută în tratamentul artritei

Pentru a se obţine toate aceste beneficii vă recomandăm o şendinţă de 20 de minute pe săptămână.

Este eficientă această metoda?

Există numeroase articole medicale publicate despre EMS care dovedesc eficacitatea acestui concept în numeroase afecţiuni. Aceste articole ne arată atât cazurile în care EMS a avut un rezultat mai bun decât cel aşteptat însă sunt amintite şi cazurile care EMS nu a dat rezultatele aşteptate.

Prin EMS se poate slăbi atât timp cât adopţi un stil de viaţă sănătos şi apelezi la diete fără excese.

În marea Britanie s-a facut un studiu pe 15 persoane, timp de 6 săptămâni, prin care s-a demonstrat că persoanele în cauză s-au tonifiat vizibil in această perioadă nefăcând nici cel mai mic efort.

După multe alte studii s-a dovedit că electrostimularea are efecte pozitive atât pentru persoanele cu un mod de viaţă sedentar cât şi pentru persoanele dinamice. În urma acestui tratament cu EMS circulaţia sângelui este îmbunătăţită, muşchii sunt tonifiaţi.

Electrostimularea nu este indicată în cazul persoanelor care:

– sunt însărcinate;

– se află în perioada ciclului menstrual;

– au tije metalice;

– au afecţiuni grave ale inimii;

– au ulceraţii variculoase.

Comments are closed.