fbpx

Sporturile de iarna

Blog

Sporturile de iarna

Când vorbim de iarnă ne gândim la sărbatorile de Crăciun și la sporturile pe zapada. Tot iarna este perioada concediilor iar in perioada asta lumea se ingrasă deoarece se mănâncă produse traditionale de porc și nu se face mișcare destulă.

Sporturile de iarna sunt practicate de foartă multă lume și sunt foarte sănătoase deoarece depunând un efort mai mare pe zăpadă ne ajută să reducem riscurile de a avea probleme cardiovasculare. Cercetătorii au dovedit faptul că indiferent de sportul(alergat,skiat,patinat) se reduce considerabil riscul de a face infarct sau alte asemenea afecțiuni ale inimii.

3 sporturi care sunt practicate și care sunt sănătoase sunt:

1)Skiatul.În primele zile vom avea o febră musculară foarte pronunțată datorită efortului mare depus atunci când coborâm pârtia de ski însă există și avantajul de a slăbi.Practicând acest sport ți se tonifică considerabil mușchii corpului.

2)Patinatul.Atunci cand ajungi pe pista de patinoar simți o relaxare totala și indiferent de vârsta pe care o ai este foarte sănătos deoarece în urma patinatului o sa fi mai flexibil, îți crește rezistența corpului și de asemenea te tonifică la fel ca și skiatul.

3)Snowboarding-ul. Acest sport îți întărește foarte tare mușchii membrelor inferioare și este foarte des întâlnit atât la noi in țară cât și în străinătate. Este foarte ușor de învățat comparativ cu skiatul și îți tonifică mai multe grupe de mușchi.