fbpx

Totul despre Kiwi!

Blog

Totul despre Kiwi!

Fructul Kiwi a fost descoperit de cercetătorii americani în jurul anului 1960 și este originar din China. Deși este fructul care seamănă izbitor cu cartoful nu au nici o legatură. La prima degustare poate vi se pare puțin incomod la gust însă după ce mâncați o bucată întreagă o să vi se pară delicios. El pe cât este de gustos pe atât este și de sănătos. Unii stințifici îl compară cu un medicament deoarece odată consumat aduce multe beneficii organismului.

Misionarii care au importat fructeșe în Noua Zeelandă le-au spus “agrișe chinezești”. După ce a ajuns pe mesele restaurantelor, un negustor American a rămas uimit de gust și a inceput să le importe. Și astfel a primit denumirea de “Kiwi” de la pasărea care are penele sub forma unor kiwi.

Beneficiile acestui fruct:

– curăța colonul de toxine;

– reduce apariția cancerului;

– deoarece are multe fibre ajută diabeticii să țină glicemia la un nivel optim;

– micșorează riscul de a face atac de cord;

– reduce formarea cheagurilor de sânge;

– diminuează cantitatea trigliceridelor din sânge;

– vindecă bolile de piele;

– conține mult potasiu, magneziu si fosfor;

– previne ateroscleroza și artrita;

– întărește sistemul imunitar;

– este bun pentru ochi deoarece luptă împotriva degenerării ocular.

Fructul îl poți păstra atât în frigider dacă ai de gând să-l consumi peste câteva zile sau la temperatura camerei dacă îl consumi în cel mult 2 zile.

Este ideal să-l consumăm proaspăt în forma sa brută însă se poate consuma si sub formă de suc sau de compot.El deține vitamina C, acid folic, flavonoide, vitamin K si potasiu.