fbpx

Vrei sa slăbeşti sănătos într-un timp scurt?

Blog

Vrei sa slăbeşti sănătos într-un timp scurt?

Vrei sa slăbeşti câteva kilograme pentru că trebuie să mergi la o petrecere peste 1-2 săptămâni? În weekend-ul următor ai un program în deplasare şi vrei să arăţi bine? Indiferent care este motivul pentru care îţi doreşti nespus de mult să slăbeşti dar cert este ca ai nevoie de o reţeta de slăbit care să facă minuni intr-o perioadă destul de scurtă!

A slăbi mult şi repede  nu înseamnă a slăbi sănătos. Dimpotrivă, iţi vei deregla tot organismul. Dar fără a trece cu vederea peste sfaturile din partea nutriţioniştilor poţi slăbi sănătos. Sfatul medicului nutriţionist este să nu apelezi nici într-un caz la pastilele pentru slăbit, să nu încerci să te înfometezi, să asociezi regimul cu exerciţii fizice intense şi cel mai important este să nu sari peste mese.

Dacă doreşti să respecţi toate aceste sfaturi există dieta MG(General Motors). Această dietă a apărut din anul 1985 de medicii unei companii foarte mari producătoare de autovehicule, General Motors Inc. Această companie a creat această dietă pe principiul că angajaţii proprii să aibă o greutate optimă şi să ducă un stil de viaţă sănătos deoarece în cazul acesta vor da un randament mult mai bun şi la locul de muncă.După ce a fost testat, s-a dovedit ca este un regim eficient şi a fost preluat de foarte multe companii mari şi de către instituţii publice.

Dieta MG(General Motors) se ghidează pe scurt după următoarele principii:

– primul pas pe care trebuie să-l faci este să nu consume alcool primele 7 zile din momentul în care ai început dieta MG.Dacă dieta este ţinută mai mult de 7 zile,se poate consuma deja din a opta zi vin sec sau bere;

– se poate consuma in mod regulat fără nici o reţinere:apă cu lămâie,cafea neagră fără zahăr,sucuri de fructe doar din ziua a 7-a,ceai negru si verde;

– se recomandă consumul a cat mai multe legume proaspete asezonate cu zeamă de lămâie,oţet (indifferent de care) si cel mult o lingură de ulei(este recomandat uleiul extravirgin de măsline).

 

Dieta General Motors(MG)

Ziua 1:

La fel ca în toate dietele ziua 1 este cea mai imporantă,se mai numeşte şi ziua de atac,ea fiind cea mai grea dintre toate.Este recomandat să bei cel puţin 2 l de apă pe zi şi sursa principală şi unică în această zi sunt fructele proaspete sau conservate exceptând bananele.

Ziua 2:

În a doua zi singura sursă de hrană vor fi legumele fierte,gătite în unt sau proaspete.Pe cât posibil să evitaţi cartofii însă este permis ca dimineaţa să mâncaţi cartofi fierţi. Legumele recomandate sunt: morcovii cruzi sau fierţi, fasole păstăi fierte, conopidă, salată verde, varză, brocoli si castraveţi.

Ziua 3:

În a 3-a zi se pot consuma atât fructe cât şi legume şi cel mai important este să bei minim 2l de apă.

Ziua 4:

În a 4-a zi se vor consuma doar 3 pahare de lapte,8-10 bucăţi de banane şi minim 2l de apa.

Ziua 5:

În a 5-a zi se va consuma doar 560g carne de vită slabă  la grătar sau fiartă, 6 bucăţi de roşii şi minim de 2l de apa.

Ziua 6:

Se poate mânca la discreţie carne de vită slabă, legume şi minim 2l de apa.

Ziua 7:

În ultima zi a dietei se va consuma orez brun, sucuri de fructe si legume la discreţie.